31 maart: Verhalen- en gedichtenavond over de mystici Roemi & Yunus Emre

Al aftrap van een reeks activiteiten over het Soefisme organiseren Dialoog Haaglanden en Platform INS op 31 maart een gedichtenavond die in het teken staat van de mystici en dichters Roemi en Yunus Emre. Onder het genot van live muziek zullen wij luisteren naar verschillende gedichten en verhalen rond het thema vrede.

Soefisme is een eeuwenoude mystieke tak van de Islam en de zoektocht naar persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Een van de bekendste soefi’s was Mevlana Roemi, in de westerse wereld vooral bekend om zijn gedichten. Zo was Yunus Emre ook mystici en dichter die in dezelfde tijd als Roemi leefde. Gedichten van Roemi en Yunus Emre hebben een diepere betekenis dan het achtereen schakelen van mooie woorden. Ieder van hun gedichten beschrijft de relatie tussen God en het individu.

Deze verhalen- en gedichtenavond staat geheel in het teken van de mystici Roemi en Yunus Emre. Karim Eharruyen zal tijdens deze avond spelen op de luit als achtergrondmuziek. Rahim Biglari, een professionele verhalenverteller, zal verhalen vertellen uit het boek Masnawi, het beroemde werk van Roemi. Hierna zal er een film worden vertoond over Roemi. Dit om zijn achtergrond beter te kunnen begrijpen. Tot slot worden er gedichten van Yunus Emre en Roemi voorgedragen over thema’s zoals spiritualiteit en vrede. Tijdens het reciteren van gedichten wordt er soefimuziek op de achtergrond gespeeld door muzikant Karim Eharruyen.

De overige activiteiten in de reeks “Het Soefisme” betreffen een cursus soefisme en een forum over de bijdrage van het soefisme aan de vrede in onze samenleving.

Praktische informatie

Programma:

19.30 Inloop
20.00 Inleiding lezing & gehele lezingenreeks soefisme
20.10 Verhalenverteller Masnawi (Rahim Biglari)
20.35 Vertoning Film over Roemi
21.00 Voordracht gedichten Roemi & Yunus Emre
21.30 Slot

Datum: 31 maart 2016
Locatie: Royaalzorg – Televisiestraat 3, 2525 KD in Den Haag.
Kosten: Geen

Voor meer informatie of aanmeldingen kunt u mailen naar info@dialooghaaglanden.nl