Lezing Moslim zijn in het Westen – II

Wat is de plek van een moslim in een niet-islamitisch land? Zijn contacten met niet-moslims verboden volgens de Islam? Worden Joden vervloekt in de Koran? Moet je als moslims strijden totdat iedereen zich bekeert tot de Islam?

Om deze vragen te beantwoorden organiseert Platform INS de cursus “moslim zijn in het westen”. Want moslims hebben tegenwoordig veel vragen over betrekkingen met niet-moslims en het leven in een niet-islamitisch land. Vooral na de aanslagen in Parijs houden deze vragen ook de publieke opinie bezig.

Soms worden verzen en overleveringen over het samenleven met anderen uit de context gehaald en verkeerd geïnterpreteerd. Dit rijmt juist niet met de vredelievende boodschap van de Islam. Dit vormt een belangrijke aanleiding voor de totstandkoming van deze cursus.

De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten wordt het thema onder andere belicht vanuit de Koran, de Soenna en de Islamitische geschiedenis. Uiteraard is er de gelegenheid tot het stellen van vragen

De cursus is in eerste instantie bedoeld voor moslims. Niet-moslims die geïnteresseerd zijn, zijn van harte welkom.

Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u contact opnemen met Selma Ablak via 070 – 369 58 42 of mail naar info@dialooghaaglanden.nl